Nadjev:

✦7 – 8 jabuka

✦8 žlica šećera

✦1 žličica cimeta

Priprema: Oguliti jabuke i narezati na ploš­ke. Poredati u kalup obložen papirom za pe­čenje dimenzije 32 x 20 cm i posuti šećerom i cimetom. Peći na 200 °C oko 15 minuta dok jabuke ne omekšaju i šećer se ne otopi.

Biskvit:

✦4 jaja

✦4 žlice šećera

✦1 vanilin šećer

✦4 žlice oštrog brašna

✦½ praška za pecivo

Priprema: Umutiti čvrst snijeg od bjelanja­ka uz postupno dodavanje obje vrste šećera. Smanjiti mikser na najmanju brzinu pa do­dati jedan po jedan žumanjak i na kraju braš­no pomiješano s praškom za pecivo. Pećnicu smanjiti na 180 °C, smjesu preliti po jabuka­ma i peći oko 20 minuta. Pečeno preokrenuti na tacnu da jabuke budu gore.

Dekoracija:

✦300 ml vrhnja za šlag

Priprema: Kada se kolač ohladi, premazati ga čvrsto tučenim vrhnjem za šlag.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakKojeg sjemena Hrvatska ima dovoljno za vlastite potrebe?
Sljedeći članakJoš 7 dana do početka IZIDORA – 1. Susreta ratara Hrvatske
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.