Sastojci:
✦150 ml vode
✦200 g šećera
✦250 g margarina
✦250 g mlijeka u prahu
✦100 g bijele čokolade
✦2 žlice kakaa
✦4 lista oblatne
Priprema:
1. Vodu, šećer i margarin staviti kuhati 2 – 3 minute. Maknuti sa štednjaka.
2. Postupno dodati mlijeko u prahu cijelo vrijeme miješajući pjenjačom da se ne stvore grudice. Vratiti na laganu vatru i kuhati 1 minutu, te dodati bijelu čokoladu izlomljenu na kockice.
3. Razdijeliti na 3 jednaka dijela. U jedan dio dodati kakao i promiješati.
4. Ohladiti do sobne temperature da kreme budu mazive i mazati na oblatne. Na dvije oblatne staviti bijeli nadjev, a na jednu smeđi. Slijepiti sve tri oblatne, da ona sa smeđim nadjevom bude u sredini, a četvrtom oblatnom poklopiti. Opteretiti nekom težinom, npr. daskom za rezanje i ostaviti u hladnjaku, najbolje po noći, a potom rezati na štangice ili rombove.
Recept iz knjige Najbolji kolači za najbolju kuharicu