Jastučići sa sirom. Dizano tijesto s nadjevom od svježeg sira i grožđica čine savršen spoj za preukusnu poslasticu koju će obožavati svi vaši ukućani.

 width=Tijesto:
1 kg brašna
6 dl mlijeka
2 dl ulja
5 dag kvasca
8 dag šećera
malo soli

Nadjev:
25 dag svježega kravljeg sira
2 dag grožđica
0,5 dl vrhnja
1 žumanjak
5 dag maslaca
5 dag šećera
1 vanilin šećer
malo soli

Premaz:
1 žumanjak
2 žlice mlijeka

Priprema tijesta: Stavite kvasac, šećer i malo mlijeka da uzađu. Pomiješajte sve sastojke i dodajte dignuti kvasac, pa zamijesite glatko tijesto. Pustite da se malo digne pa još jednom malo promijesite. Kad je tijesto opet dignuto, razvaljajte i režite na kvadratiće (12×12). Punite nadjevom, vrhove kvadratića skupite u sredini i stavite na zamašteni lim, premažite žumanjkom izmiješanim s mlijekom i pecite da porumeni.

Priprema nadjeva: Sve izmiješajte i punite jastučiće.

Recept iz knjige Kolači – čarolija užitaka

Prethodni članakCrveni plašt
Sljedeći članakSretni Linzeri
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.