Beze kora:
– 12 bjelanjaka
– 250 g šećera
– 1 žlica octa
Krema:
– 12 žumanjaka
– 8 žlica šećera
– 5 žlica gustina
– 600 ml mlijeka
– 250 g maslaca
– 4 žlice umućene šlag pjene
– 300 g poprženih i krupno mljevenih oraha ili lješnjaka
– 100 g ribane čokolade za kuhanje
– 4 šlag pjene
– 500 ml mineralne vode
Za beze koru izmiksajte bjelanjke u snijeg, pa postupno dodavajte šećer stalno miksajući. Bjelanjci sa šećerom se tuku sve dok se šećer potpuno ne otopi (oko pola sata), inače će kora će biti mekana, a ne hrskava, a pri kraju dodajte žlicu octa ili limunovog soka. Jako je bitno prije izrade beze kore da jaja držite neko vrijeme na sobnoj temperaturi. Kalup za pečenje nauljite i obložite papirom za pečenje. Zatim izlijte i poravnajte snijeg od bjelanjaka i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 150 oC. Pecite 1 sat ili dok kora ne očvrsne, pa ostavite koru da se ohladi, te je uzduž prerežite na dva dijela. Za kremu umutite žumanjke sa šećerom i dodajte gustin, zatim pomalo dodavajte vrelo mlijeko stalno miješajući i kuhajte uz miješanje dok se ne zgusnu. U ohlađenu kremu dodajte dobro izmiksan maslac (sve dok ne pobijeli). Potom istucite 4 šlag pjene s mineralnom vodom, a od tučenog šlaga uzmite 4 žlice i umiješajte u kremu, koju zatim podijelite na 2 dijela. Jedan dio ostavite, a u drugi dodajte krupno mljevene orahe ili lješnjake i sitno ribanu čokoladu. Slažite beze kora – tamna krema – žuta krema, pa beze kora – tamna krema – žuta krema. Na kraju sve premažite umućenim šlagom i pospite krupno mljevenim orasima.