Tijesto:
✦25 dag oštrog brašna
✦12,5 dag maslaca
✦75 dag šećera
✦1 jaje
✦1 žlica hladne vode
✦prstohvat soli
Priprema: Pomiješati sve sastojke u glatko tijesto, umotati u prozirnu foliju i ostaviti u hladnjaku na 30 minuta. Razvaljati tijesto na pobrašnjenoj površini na debljinu 3 – 4 milimetara , te ga staviti u okrugli, namašten lim. Raspodijeliti čokoladnu kremu po njemu, pa kokos kremu. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici oko 30 – 40 minuta na 180 °C.
Čokoladna krema:
✦15 dag tamne čokolade
✦3 žlice soka od naranče
✦2 dcl ruma
Priprema: Otopiti čokoladu na pari. Dodati sok od naranče i rum, te dobro pomiješati.
Kokos krema:
✦3 jaja
✦7 dag šećera
✦2 dcl likera od kokosa (npr. Malibu)
✦2 dcl kokosovog mlijeka
✦10 dag kokosovog brašna
✦5 dag oštrog brašna
Priprema: Pjenasto izmiješati žumanjke s likerom i šećerom. Polagano dodati kokosovo mlijeko, kokosovo brašno i brašno. Bjelanjke istući u čvrst snijeg i umiješati u kremu.
Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2