Sastojci:

✦400 g petit keksa

Krema:

✦800 ml mlijeka

✦2 pudinga od čokolade

✦100 g šećera

✦100 g čokolade za kuhanje

✦100 g mliječne čokolade

✦400 ml vrhnja za šlag

✦1 vrećica mljevene želatine

Priprema: Želatinu pomiješati sa 4 žlice hladne vode i ostaviti da nabubri. U malo mlijeka razmutiti puding, a ostatak mlije­ka sa šećerom i obje vrste čokolade staviti kuhati. Ukuhati puding, cijelo vrijeme mi­ješajući pjenjačom i maknuti s vatre kad se zgusne. Umiješati otopljenu želatinu i pokri­ti prozirnom folijom. U ohlađeno umiksati prethodno umućeno vrhnje za šlag. U kalup dimenzije 32 x 21 cm složiti red petit keksa kratko močenih u mlijeku. Rasporediti pola kreme, ponovo složiti kekse i kremu. Staviti u hladnjak.

Preljev:

✦1 staklenka kompota od višanja

✦500 ml soka od višanja

✦2 preljeva za torte

✦3 žlice šećera

Priprema: Zakuhati sok od višanja s prelje­vom i šećerom. Višnje iz kompota poslagati na kremu i preliti preljevom. Ohladiti u hlad­njaku da se kolač stisne.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakKlijanje i nicanje trava
Sljedeći članakPoluatomatske punilice za vino
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.