Keksići bez glutena. Hrskavi keksići sa suncokretovim sjemenkama i sjeckanim neslanim kikirikijem zdrava je poslastica za sve koji izbjegavaju brašno.
Sastojci (za oko 15 komada, mjera je čaša od 2 dcl):
-½ čaše meda
-¼ čaše kakaa
-¼ čaše kokosova ulja
-½ čaše maslaca od kikirikija
-¼ žličice soli
-1 čaša suncokretovih sjemenki
-1 i ¼ čaše sjeckanog kikirikija
Priprema:
Na laganoj vatri otopiti med, kakao i kokosovo ulje u gustu smjesu. Neka se kuha 1 minutu. Skloniti s vatre i umiješati maslac od kikirikija u glatku smjesu. Dodati suncokretove sjemenke i kikiriki. Žlicom stavljati hrpice na papir za pečenje i ohladiti u hladnjaku na barem sat vremena.
Recept iz knjige Kolači – čarolija užitaka 2