PODLOGA:
10 dag petit beurre keksa
KREMA:
75 dag pasiranog kestena
5 dag mljevenih oraha
5 dag maslaca
0,5 dl vode
3 žlice šećera
vanilin šećer
žlica ruma
10 dag čokolade
UKRAšAVANJE:
2 dl slatkog vrhnja
ostatak čokoladne kreme
šećerne ružice
Vodu, šećer, vanilin šećer i rum kratko prokuhajte i ohladite. Propasiranom kestenu dodajte pjenasto izrađ en maslac i prokuhani šećer. Kremu podijelite na dva dijela. U polovicu kreme stavite orahe, a u drugu otopljenu čokoladu. Malo čokoladne kreme ostavite za ukrašavanje. Kalup torte u obliku trokuta 30 x 10 cm obložite aluminijskom folijom tako da prelazi stranice obruča. Trećinom kreme s orasima žlicom premažite stranice i vrh trokuta. U sredinu kalupa stavite čokoladnu kremu, premažite ju ostatkom orahove kreme i pritisnite keksima koje složite cijelom dužinom kalupa. Poprskajte ih rumom. Aluminijsku foliju preklopite preko keksa i ostavite u hladnjaku do drugog dana da se stisne.
Tortu iskrenite na poslužavnik, skinite foliju i cijelu premažite čvrsto tučenim slatkim vrhnjem. Čokoladnom kremom i šećernim ružicama ukrasite tortu u obliku trokuta.