PRIPREMITE:
Za biskvit
5 jaja (odvojite žumanjke i bjelanjke)
5 žlica šećera
5 žlica mlijeka
5 žlica ulja
5 žlica brašna
3 žlice kakaoa
1 vrećica pudinga od čokolade (može i bez)
prašak za pecivo
vanilin
naribanu koricu limuna
Za kremu
šlag od slatkog vrhnja (halta)
Preljev od čokolade
20 dag mliječne čokokolade
10 dag čokolade za kuhanje
5 dag maslaca ili margarina
Za biskvit prvo istucite bjelanjke u snijeg u koji dodate polovicu šećera. Zatim istucite pjenasto žumanjke sa šećerom i vanilinom. Dodajte sve ostale sastojke, istucite pa lagano na kraju dodajte snijeg. Pecite 20 minuta na 180 °C. Kad se biskvit ohladi, razrežite ga na dva dijela. Za kremu istucite malo tvr e slatko vrhnje (nikako gotovi šlag iz vrećice) u koje možete dodati vanilin šećer. Napravite preljev od čokolade. Prvi biskvit namažite polovicom šlaga pa prelijte preko njega preljev od čokolade. Dodajte drugi biskvit i ponovite, završite čokoladom.
Dobro ohladite u hladnjaku.