Pripremite:
Za tijesto – 21 dag šećera u prahu
3 jaja
1 vanilin-šećer
10 dag čokolade u prahu
1 žlicu ruma
30 dag skuhanih i očišćenih kestena
1 prašak za pecivo
maslac i brašno za kalup
Za nadjev – 12 dag skuhanih kestena
10 dag maslaca
10 dag šećera u prahu
1 – 2 žlice mlijeka
Za namaz – malo marmelade od kajsija
10 dag čokolade
7 dag maslaca

Priprema:
Istucite žumanjke s obje vrste šećera. Čokoladu zagrijte s rumom da se otopi, te primiješajte smjesi. Dodajte još protisnute kestene, prašak i snijeg od bjelanjaka; ulijte u namašten i pobrašnjen kalup. Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180° C. Za nadjev dobro izmiješajte maslac sa šećerom. Miješajte na niskoj temperaturi 10 dag propasiranih kestena s mlijekom, da se pretvore u prosušenu smjesu. Umiješajte u maslac sa šećerom i stavite u hladionik. Za namaz na pari otopite čokoladu s maslacem. Ohlađeni kolač prerežite dvaput vodoravno, pa slijepite polovicom nadjeva a drugu namažite. Nanesite namaz. Kad se posve stvrdne, narežite na kocke i posipajte preostalim kestenom.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.