Biskvit:

✦200 g margarina

✦200 g čokolade za kuhanje

✦7 jaja

✦1 vanilin šećer

✦100 g šećera

✦5 žlica oštrog brašna

✦1 prašak za pecivo

Priprema: Margarin i čokoladu otopiti na srednjoj vatri i ostaviti da se malo ohladi. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg s vanilin šećerom. Žumanjke pjenasto izmiksati sa šećerom, dodati otopljenu čokoladu s margarinom, te pomiješano brašno s praškom za pecivo. Na kraju pjenjačom lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Uliti u nauljen i pobrašnjen kalup dimenzije 32 x 23 cm. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C, oko 20 minuta.

Premaz:

✦5 – 6 žlica džema od višanja

Priprema: Malo ohlađen biskvit premazati dže­mom od višanja.

Preljev:

✦500 ml vrhnja za šlag

✦250 g čokolade za kuhanje

Priprema: Otopiti vrhnje i čokoladu na laganoj vatri, te preliti po ohlađenom kolaču. Ohladiti u hladnjaku preko noći.

Recept iz knjige Kolači za sve prigode

Prethodni članakLedene kocke
Sljedeći članakFOODCOOLTOUR: Hrana sutrašnjice—izazovi, sigurnost i nova perspektiva!
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.