Biskvit:
✦200 g margarina
✦200 g čokolade za kuhanje
✦7 jaja
✦1 vanilin šećer
✦100 g šećera
✦5 žlica oštrog brašna
✦1 prašak za pecivo
Priprema: Margarin i čokoladu otopiti na srednjoj vatri i ostaviti da se malo ohladi. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg s vanilin šećerom. Žumanjke pjenasto izmiksati sa šećerom, dodati otopljenu čokoladu s margarinom, te pomiješano brašno s praškom za pecivo. Na kraju pjenjačom lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Uliti u nauljen i pobrašnjen kalup dimenzije 32 x 23 cm. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C, oko 20 minuta.
Premaz:
✦5 – 6 žlica džema od višanja
Priprema: Malo ohlađen biskvit premazati džemom od višanja.
Preljev:
✦500 ml vrhnja za šlag
✦250 g čokolade za kuhanje
Priprema: Otopiti vrhnje i čokoladu na laganoj vatri, te preliti po ohlađenom kolaču. Ohladiti u hladnjaku preko noći.
Recept iz knjige Kolači za sve prigode