Tijesto:
– 20 dag maslaca
– 10 dag šećera
– 2 vanilin šećera
– prstohvat soli
– 1 jaje
– 2 žumanjka
– ribana korica limuna
– 35 dag glatkog brašna
– 2 žlice ruma
– 15 dag mljevenih
– lješnjaka ili oraha
– 2 bjelanjka
Nadjev:
– 10 dag čokolade za kuhanje
– 4 dag maslaca
Priprema tijesta: Miješati omekšan maslac, šećer, vanilin šećer, sol, jaje, žumanjke, koricu limuna, pa dodati brašno i rum. Zamijesiti tijesto i staviti u hladnjak omotano plasičnom folijom na barem 1 sat. Od tijesta oblikovati kuglice veličine trešnje. Umakati ih u bjelanjke i uvaljati u mljevene lješnjake ili orahe. Peći oko 20 minuta na 180 °C.
Priprema nadjeva: Otopiti čokoladu i maslac na pari. Spajati po dvije kuglice.
Recept iz knjige „Kolači – čarolija užitaka 2“