Sastojci:
✦1000 g krumpira (1 kg)
✦250 g margarina
✦300 g šećera u prahu
✦250 g mljevenih oraha
✦100 g mljevenih petit keksa
✦50 ml ruma
✦100 g čokolade za kuhanje
Priprema: Oguliti krumpir i skuhati ga u vodi te izgnječiti u pire. U toplo umiješati margarin sobne temperature pa dodati šećer i izmiksati. Dodati mljevene orahe i kekse, i na kraju rum. Izmiješati i staviti pola smjese u kalup s odvojivim obručem dimenzije 32 x 22 cm obložen sa strane prozirnom folijom. U drugu polovicu dodati otopljenu čokoladu i izliti po donjoj smjesi. Staviti u hladnjak da se stisne.
Dekoracija:
✦500 ml vrhnja za šlag
Priprema: Ohlađen kolač premazati čvrsto tučenim vrhnjem za šlag i posuti čokoladom u prahu.
Recept iz knjige Moji kremasti kolači