Tijesto:
– 8 bjelanjaka
– 10 žlica šećera
– 10 žlica oštrog brašna
– 15 dag prženih lješnjaka
– 2 dcl mlijeka
– 1 vanilin šećer
Glazura:
– 15 dag čokolade za kuhanje
– 5 dag margarina
Osnovna krema:
– 8 žumanjaka
– 10 žlica šećera
– 35 dag margarina
Svijetla krema:
– 1/2 l mlijeka
– 1 žlica šećera
– 1 vanilin šećer
– 1 puding od vanilije
– 2 žlice gustina
Tamna krema:
– 1/2 l mlijeka
– 1 žlica šećera
– 4 dag čokolade za kuhanje
– 1 puding od čokolade
– 2 žlice gustina
Priprema tijesta: Umutiti bjelanjke sa šećerom i ručno dodati brašno, pa uliti u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Lješnjake isjeckati i posuti po tijestu. Kad je biskvit pečen, vruće preliti s vrelim mlijekom pomiješanim s vanilin šećerom.
Priprema glazure: Ohlađen biskvit preliti glazurom otopljenom na pari uz miješanje.
Priprema osnovne kreme: Žumanjke i šećer miksati na pari. U hladno umiješati izrađeni margarin. Kad se svjetla i tamna krema ohlade, u svaku umiješati po pola osnovne kreme. Na biskvit staviti prvo svijetlu, pa tamnu kremu.
Priprema tamne kreme: Uzavreti veći dio mlijeka sa šećerom i čokoladom. U ostatku mlijeka razmutiti puding i gustin te ukuhati. Kolač premazati sa šlagom, posuti prženim sjeckanim lješnjacima i pokapati čokoladom.
Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2