Ledena simfonija. Savršen kremasti kolač s nježnim biskvitom posipanim sjeckanim lješnjacima i čokoladom, prekriven pudingom od vanilije i čokolade.

 width=

Tijesto:
8 bjelanjaka
10 žlica šećera
10 žlica oštrog brašna
15 dag prženih lješnjaka
2 dcl mlijeka
1 vanilin šećer

Glazura:
15 dag čokolade za kuhanje
5 dag margarina

Osnovna krema:
8 žumanjaka
10 žlica šećera
35 dag margarina

Svijetla krema:
1/2 l mlijeka
1 žlica šećera
1 vanilin šećer
1 puding od vanilije
2 žlice gustina

Tamna krema:
1/2 l mlijeka
1 žlica šećera
4 dag čokolade za kuhanje
1 puding od čokolade
2 žlice gustina

Priprema tijesta: Umutiti bjelanjke sa šećerom i ručno dodati brašno, pa uliti u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Lješnjake isjeckati i posuti po tijestu. Kad je biskvit pečen, vruće preliti s vrelim mlijekom pomiješanim s vanilin šećerom.

Priprema glazure: Ohlađen biskvit preliti glazurom otopljenom na pari uz miješanje.

Priprema osnovne kreme: Žumanjke i šećer miksati na pari. U hladno umiješati izrađeni margarin. Kad se svjetla i tamna krema ohlade, u svaku umiješati po pola osnovne kreme. Na biskvit staviti prvo svijetlu, pa tamnu kremu.

Priprema tamne kreme: Uzavreti veći dio mlijeka sa šećerom i čokoladom. U ostatku mlijeka razmutiti puding i gustin te ukuhati. Kolač premazati sa šlagom, posuti prženim sjeckanim lješnjacima i pokapati čokoladom.

Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2