Biskvit:

✦7 bjelanjaka

✦7 žlica šećera

✦3 žlice ulja

✦7 žlica oštrog brašna

✦½ praška za pecivo

Priprema: Bjelanjke istući u čvrst snijeg uz postu­pno dodavanje šećera, te pri kraju dodati ulje. Špa­tulom lagano umiješati prosijano brašno s praškom za pecivo. Uliti u kalup dimenzije 32 × 24 cm oblo­žen papirom za pečenje. Peći na 180 °C, 15 minuta.

Preljev:

✦100 ml mlijeka

Priprema: Biskvit preliti toplim mlijekom i ohladiti.

Krema:

✦7 žumanjaka

✦7 žlica šećera

✦2 vanilin šećera

✦5 žlica oštrog brašna (60 g)

✦700 ml mlijeka

✦200 g margarina

✦6 banana

✦par kapi limunovog soka

Priprema: U malo mlijeka umutiti žumanjke, šećer, vanilin šećer, brašno, pa ukuhati u ostatak mlijeka. Pokriti prozirnom folijom, a kad se ohladi umiksati margarin sobne temperature i namazati na biskvit. Posložiti banane prerezane na pola po dužini i pre­mazane limunovim sokom.

Dekoracija:

✦250 ml vrhnja za šlag

Priprema: Izraditi vrhnje za šlag, premazati i ohladi­ti. Ukrasiti ribanom čokoladom.

Recept iz knjige Kolači za sve prigode

Prethodni članakUloga božjih ovčica u suzbijanju raznih štetočinja bilja
Sljedeći članakVelika prilika za hrvatsku poljoprivrednu proizvodnju
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.