Biskvit:
✦7 bjelanjaka
✦7 žlica šećera
✦3 žlice ulja
✦7 žlica oštrog brašna
✦½ praška za pecivo
Priprema: Bjelanjke istući u čvrst snijeg uz postupno dodavanje šećera, te pri kraju dodati ulje. Špatulom lagano umiješati prosijano brašno s praškom za pecivo. Uliti u kalup dimenzije 32 × 24 cm obložen papirom za pečenje. Peći na 180 °C, 15 minuta.
Preljev:
✦100 ml mlijeka
Priprema: Biskvit preliti toplim mlijekom i ohladiti.
Krema:
✦7 žumanjaka
✦7 žlica šećera
✦2 vanilin šećera
✦5 žlica oštrog brašna (60 g)
✦700 ml mlijeka
✦200 g margarina
✦6 banana
✦par kapi limunovog soka
Priprema: U malo mlijeka umutiti žumanjke, šećer, vanilin šećer, brašno, pa ukuhati u ostatak mlijeka. Pokriti prozirnom folijom, a kad se ohladi umiksati margarin sobne temperature i namazati na biskvit. Posložiti banane prerezane na pola po dužini i premazane limunovim sokom.
Dekoracija:
✦250 ml vrhnja za šlag
Priprema: Izraditi vrhnje za šlag, premazati i ohladiti. Ukrasiti ribanom čokoladom.
Recept iz knjige Kolači za sve prigode