Biskvit:
✦7 bjelanjaka
✦70 g šećera
✦140 g mljevenog maka
Priprema: Bjelanjke istući u čvrst snijeg pa postupno dodati šećer. Ručno umiješati špatulom mljeveni mak. Uliti u kalup dimenzije 40 x 25 cm obložen papirom za pečenje i peći na 180 °C oko 15 minuta.
Preljev:
✦200 ml mlijeka
Priprema: Malo ohladiti pa preliti s toplim mlijekom.
Krema:
✦7 žumanjaka
✦100 g šećera
✦100 g škrob. brašna (gustina)
✦1000 ml mlijeka
✦250 g maslaca
✦50 g šećera u prahu
Priprema: Žumanjke, šećer i škrobno brašno dobro izmiješati u 100 ml hladnog mlijeka do glatke smjese bez grudica. Ostatak mlijeka staviti kuhati. Kad zakuha, maknuti s vatre i pomoću pjenjače ukuhati smjesu u mlijeko. Vratiti na laganu vatru i cijelo vrijeme miješajući kuhati dok se ne zgusne. Maknuti s vatre, pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. Omekšani maslac i šećer u prahu izmiksati pa dodati u kremu. Kremu rasporediti na biskvit.
Dekoracija:
✦500 ml vrhnja za šlag
Priprema: Ukrasiti tučenim vrhnjem za šlag.
Recept iz knjige Kolači za sve prigode