Biskvit:

✦7 bjelanjaka

✦70 g šećera

✦140 g mljevenog maka

Priprema: Bjelanjke istući u čvrst snijeg pa postu­pno dodati šećer. Ručno umiješati špatulom mljeve­ni mak. Uliti u kalup dimenzije 40 x 25 cm obložen papirom za pečenje i peći na 180 °C oko 15 minuta.

Preljev:

✦200 ml mlijeka

Priprema: Malo ohladiti pa preliti s toplim mlijekom.

Krema:

✦7 žumanjaka

✦100 g šećera

✦100 g škrob. brašna (gustina)

✦1000 ml mlijeka

✦250 g maslaca

✦50 g šećera u prahu

Priprema: Žumanjke, šećer i škrobno brašno dobro izmiješati u 100 ml hladnog mlijeka do glatke smje­se bez grudica. Ostatak mlijeka staviti kuhati. Kad zakuha, maknuti s vatre i pomoću pjenjače ukuhati smjesu u mlijeko. Vratiti na laganu vatru i cijelo vri­jeme miješajući kuhati dok se ne zgusne. Maknuti s vatre, pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohla­di. Omekšani maslac i šećer u prahu izmiksati pa do­dati u kremu. Kremu rasporediti na biskvit.

Dekoracija:

✦500 ml vrhnja za šlag

Priprema: Ukrasiti tučenim vrhnjem za šlag.

Recept iz knjige Kolači za sve prigode

Prethodni članakBoreo cheesecake
Sljedeći članakDani smokava u gradu Krku
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.