Za tamni biskvit
– 4 jaja
– 12 žlica šećera
– 1 vanilin šećer
– 12 žlica ulja
– 12 žlica čokoladnog mlijeka
– 12 žlica glatkog brašna
– 1 vrećica pudinga od čokolade
– 1 vrecica praška za pecivo
Za mliječni preljev
– 500 ml čokoladnog mlijeka
– 12 žlica šećera
– 1 vrećica vanilin šećera
Za ukrašavanje
– 3 vrećice šlag-pijene
– 400 ml mlijeka
– 1 vrećica kremfixa/učvrščivaća za šlag
Priprema tamnog biskvita; Odvojite bjelanjke i žutanjke. Od bjelanjaka uz dodatak malo soli miksajte čvrsti šaum i ostavite u hladnjaku do upotrebe. Žutanjke sa šećerom i vanilin šećerom miksajte da postane pjenasta masa, dodajte ulje i mlijeko, brašno, prašak za pecivo i puding/prah od čokolade. Na kraju drvenom žlicom dodajte lagano i čvrsti šaum. Biskvitno tijesto, ulijte u podmazani kalup, i pecite lagano na 180 ºC oko 20 minuta. Ohladite. U međ uvremenu pripremite mliječni preljev. Mlijeko, šećer i vanilin šećer stavite na vatru da prokuha. Zatim, ohlađ enim mliječnim preljevom zalijte kolač. Ostavite da se hladi. Na kraju izradite šlag s dodatkom krem fixa i ukrasite kolač.