Žuti biskvit:
– 4 jaja
– 25 dag šećera
– 10 žlica tople vode
– 20 dag brašna
– ½ praška za pecivo
Smeđi biskvit:
– 4 jaja
– 25 dag šećera
– 10 žlica hladne vode
– 10 dag brašna
– 10 dag oraha
– ½ praška za pecivo
Krema:
– 7 dl mlijeka
– 20 dag šećera
– 3 vanilin šećera
– 7 žlica brašna
– 25 dag margarina
– 2 oblatne
Priprema žutog biskvita: Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom, postupno dodajući žlicu po žlicu tople vode, brašno pomiješano s praškom za pecivo i na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Smjesu peći u namaštenom i papirom obloženom limu. Pečeni biskvit zajedno s papirom saviti u roladu.
Priprema smeđeg biskvita: Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom, postupno dodavati žlicu po žlicu hladne vode, brašno pomiješano s praškom za pecivo i orasima, te na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Smjesu peći u namaštenom i papirom obloženom limu za pečenje. Pečeni biskvit zajedno s papirom saviti u roladu.
Priprema kreme: Brašno, šećer i vanilin šećer ukuhati u mlijeko i kuhati oko 10 minuta. U ohlađeno dodati pjenasto izrađen margarin. Sve još jednom dobro izraditi.
Postupak: Ohlađene rolade prerezati dijagonalno. Oblatnu navlažiti na mokroj krpi, premazati kremom i staviti pola žutog biskvita i pola smeđeg. Premazati sve kremom i saviti u roladu. Isti postupak ponoviti i kod druge rolade.
Recept iz knjige Moji najbolji kolači