Lješnjak mađarice. Fini kremasti kolač s korama od bjelanjaka i lješnjaka te kremom od žumanjaka i čokolade. Idealan za ljubitelje lješnjaka i čokolade.

 width=Tijesto:
– 7 bjelanjaka
– 21 dag šećera
– 2 žlice oštrog brašna
– 14 dag mljevenih lješnjaka
Krema:
– 7 žumanjaka
– 15 dag šećera
– 3 rebra čokolade za kuhanje
– 20 dag margarina

Priprema tijesta: Bjelanjke istući u čvrst snijeg, postupno dodajući šećer. Lagano umiješati brašno i lješnjake pa staviti peći u najveći lim na 175 °C oko 10 minuta. Pečeno prerezati po dužini na 3 dijela. Svaki dio namazati kremom i posuti mljevenim lješnjacima.

Priprema kreme: Žumanjke kuhati na pari sa šećerom. U vruće umiješati otopljenu čokoladu, a u hladno izrađeni margarin.

Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2

Prethodni članakLoptice
Sljedeći članakGlazirani štapići s orasima
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.