Biskvit:
✦6 jaja
✦6 žlica šećera
✦3 žlice glatkog brašna
✦3 žlice kakaa
✦½ praška za pecivo
Priprema: Miksati žumanjke i šećer dok ne postanu pjenasti. Dodati brašno, prašak za pecivo i kakao, te dobro sjediniti. Umiješati posebno tučen snijeg od bjelanjaka. Uliti smjesu u kalup dimenzije 40 x 30 cm na papir za pečenje. Peći na 180 °C oko 15 minuta. Vruće zarolati od krajeva prema sredini pomoću kuhinjske krpe zajedno s papirom za pečenje. Ohladiti.
Krema:
✦3 jaja
✦120 g šećera
✦2 rum šećera
✦200 g čokolade za kuhanje
✦150 g margarina ili maslaca
Priprema: Miksati jaja sa šećerom i rum šećerom dok ne postane pjenasto. Staviti kuhati na jaku paru punih 10 minuta uz stalno miješanje. U vruću kremu dodati izlomljenu čokoladu i miješati dok se ne otopi. Malo ohladiti pa umiješati margarin ili maslac sobne temperature.
I još:
✦4 banane
Priprema: Roladu odmotati, maknuti papir, pa premazati sa 2/3 kreme. Sa svake strane biskvita složiti po 2 banane i zarolati prema sredini. Spojiti dvije strane s malo kreme. Roladu staviti na pladanj tako da uvijena strana bude prema dolje i premazati s ostatkom kreme.
Recept iz knjige Najbolji kolači za najbolju kuharicu