Tijesto (za oko 24 komada):
– 10 dag maslaca
– 20 dag oštrog brašna
– 5 dag šećera
– 1 vanilin šećer
– 1 jaje
– ribana korica limuna
Krema:
– 15 dag mekanih karamel bombona
– ½ dcl vrhnja za šlag
– 7 dag krem sira (npr. Philadelphia ili Abc sir)
Dekoracija:
– 1,25 dcl vrhnja za šlag
– komadići karamel bombona
Priprema tijesta: Maslac dobro izmrviti s brašnom, dodati šećer, vanilin šećer, jaje i limunovu koricu te zamijesiti prhko tijesto. Omotati ga plastičnom folijom i staviti u hladnjak na 1 – 2 sata. Razvaljati na pobrašnjenoj podlozi i izrezivati kalupom u obliku cvijetića. Svaku rupicu kalupa za mini muffine namastiti i pobrašniti, staviti tijesto u obliku cvijetića, pa malo izbockati vilicom. Peći u zagrijanoj pećnici na 170 °C oko 15 minuta i paziti da ostanu svijetli. Ohladiti.
Priprema kreme: Karamel bombone rastopiti u malo vrhnja na laganoj vatri, cijelo vrijeme miješajući. Dodati sir sobne temperature i dobro promiješati. Puniti pečene cvjetiće kremom.
Dekoriranje: Ukrasiti šlagom i na svaki staviti komadić karamel bombona.
Recept iz knjige: Kolači – čarolija užitaka 2