Marijin kolač od malina, vanilije i čokolade. Kolač je iz knjige moji kremasti kolači.

Podloga:

✦300 g petit keksa

✦120 g margarina

✦100 ml mlijeka

Ganache:

✦100 g čokolade za kuhanje

✦200 ml vrhnja za šlag

Krema:

✦800 ml mlijeka

✦3 pudinga od vanilije

✦2 žlice oštrog brašna

✦100 g šećera

✦1 vanilin šećer

✦150 g margarina

✦250 g malina

Dekoracija:

✦250 ml vrhnja za šlag

Priprema: Samljeti kekse, dodati omekšan marga­rin i mlijeko te pomiješati. Žlicom ili prstima utisnuti u kalup s odvojivim obručem dimenzije 28 x 20 cm. Staviti u hladnjak da se stisne.

Priprema: Vrhnje za šlag i čokoladu zagrijavati do vrenja uz lagano miješanje. Maknuti s vatre i polako izliti na podlogu. Staviti u hladnjak da se stisne.

Priprema: U malo mlijeka pomiješati puding i braš­no pa ukuhati u ostatak mlijeka sa šećerom i vanilin šećerom. Kuhati miješajući dok se ne zgusne. Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. U mlako umiksati margarin sobne temperature i rasporediti po ganacheu. Poslagati maline i malo ih utisnuti pr­stima u kremu.

Priprema: Premazati čvrsto tučenim šlagom i do­bro ohladiti u hladnjaku.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači

Prethodni članakUvjeti potrebni za uspješan uzgoj svinja
Sljedeći članakŠumski leptirić
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.