Biskvit:

✦140 g maslaca

✦140 g šećera

✦1 vanilin šećer

✦prstohvat soli

✦2 jaja

✦ribana korica limuna

✦200 g oštrog brašna

✦1 žličica praška za pecivo

Priprema:

Pjenasto izmiksati maslac sobne temperature sa šećerom, vanilin šećerom i soli. Dodati jedno po jedno jaje, koricu limuna i na kraju brašno pomiješano s praškom za pecivo. Sve sjediniti mikserom u glatku smjesu.

Lopaticom rasporediti tijesto u kalup dimenzije 20 x 30 cm obložen papirom za pečenje.

I još:

✦2 breskve (ili nektarine)

✦200 g bobičastog voća (borovnice, maline, kupine)

✦2 – 3 žlice kristal šećera

Priprema:

Na tijesto za biskvit složiti breskve izrezane na tanje kriške i bobičasto voće. Lagano posuti kristal šećerom i staviti peći na 180 °C, oko 40 minuta. Provjeriti čačkalicom je li pečeno. Ohlađen kolač rezati na kocke i po želji posuti šećerom u prahu.

Recept iz knjige Moji voćni kolači

Prethodni članakEdukacija za EIP – inovacijske savjetnike
Sljedeći članakTwins
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.