Biskvit:

✦140 g maslaca

✦140 g šećera

✦1 vanilin šećer

✦prstohvat soli

✦2 jaja

✦ribana korica limuna

✦200 g oštrog brašna

✦1 žličica praška za pecivo

Priprema:

Pjenasto izmiksati maslac sobne temperature sa šećerom, vanilin šećerom i soli. Dodati jedno po jedno jaje, koricu limuna i na kraju brašno pomiješano s praškom za pecivo. Sve sjediniti mikserom u glatku smjesu.

Lopaticom rasporediti tijesto u kalup dimenzije 20 x 30 cm obložen papirom za pečenje.

I još:

✦2 breskve (ili nektarine)

✦200 g bobičastog voća (borovnice, maline, kupine)

✦2 – 3 žlice kristal šećera

Priprema:

Na tijesto za biskvit složiti breskve izrezane na tanje kriške i bobičasto voće. Lagano posuti kristal šećerom i staviti peći na 180 °C, oko 40 minuta. Provjeriti čačkalicom je li pečeno. Ohlađen kolač rezati na kocke i po želji posuti šećerom u prahu.

Recept iz knjige Moji voćni kolači

Prethodni članakEdukacija za EIP – inovacijske savjetnike
Sljedeći članakTwins
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.