ZA BISKVIT:
– 5 jaja
– 5 žlica šećera
– 5 žlica brašna
– 2 žlice kakaa
– 2 žlice meda
– 1 dl ulja
– 1 vanilin šećer
– 1/2 praška za pecivo
ZA KREMU:
– 300 ml vrhnja za šlag
– 1 vrećica želatine
– 2 žlice meda
– 3 žlice kiselog vrhnja
Za biskvit odvojite bjelanjke od žumanjaka, pa izmiksajte žumanjke sa šećerom, dodajte postupno i ostale sastojke i na kraju snijeg od bjelanjaka. Masu rasporediti preko papira za pečenje na velikom limu i pecite 15 min na 180 Cº. Pečeni biskvit izvadite, ohladite i prerežite na dva dijela kako biste dobili dvije kore. U međ uvremenu za kremu izmiksajte vrhnje u čvrsti šlag. Želatinu pripremite prema uputi na vrećici. U šlag dodajte med i kiselo vrhnje i na kraju otopljenu želatinu. Premažite jednu koru kremom, poklopite drugom korom, lagano pritisnite površinu kako bi se slijepilo, ohladite i poslužite rezano na šnite.