Sastojci (mjera je šalica od 180 ml):

✦2 šalice oštr. brašna (250 g)

✦1 šalica šećera (180 g)

✦2 žlice kakaa

✦1 prašak za pecivo

✦1 šalica mljev.lješnjaka (100 g)

✦2 šalice jogurta (360 g)

✦½ šalice ulja (90 g)

✦250 g višanja

Priprema: Pomiješati u posudi suhe sastoj­ke (brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo i mljevene lješnjake). Dodati jogurt i ulje pa pjenjačom dobro sjediniti u glatku smjesu. Uliti u nauljen i pobrašnjen kalup dimenzije 30 x 20 cm i na vrh rasporediti višnje. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 20 minuta.

Glazura:

✦100 g čokolade za kuhanje

✦60 g margarina

Priprema: Čokoladu s margarinom otopiti i preliti po pečenom kolaču.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakDomaće osvježenje
Sljedeći članakPrve inicijalne rang liste za intervencije iz novog Strateškog plana
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.