Sastojci (mjera je šalica od 180 ml):
✦2 šalice oštr. brašna (250 g)
✦1 šalica šećera (180 g)
✦2 žlice kakaa
✦1 prašak za pecivo
✦1 šalica mljev.lješnjaka (100 g)
✦2 šalice jogurta (360 g)
✦½ šalice ulja (90 g)
✦250 g višanja
Priprema: Pomiješati u posudi suhe sastojke (brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo i mljevene lješnjake). Dodati jogurt i ulje pa pjenjačom dobro sjediniti u glatku smjesu. Uliti u nauljen i pobrašnjen kalup dimenzije 30 x 20 cm i na vrh rasporediti višnje. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 20 minuta.
Glazura:
✦100 g čokolade za kuhanje
✦60 g margarina
Priprema: Čokoladu s margarinom otopiti i preliti po pečenom kolaču.
Recept iz knjige Moji brzi kolači