Tijesto:
– 3 jaja 
– 10 dag šećera 
– ribana korica limuna 
– 5 dag ulja 
– 3 dag oštrog brašna
– žličica praška za pecivo 
– 10 dag mljevenih badema
Žele:
– 2,5 dcl gustog soka od jagoda 
– 3 žlice šećera 
– 1 preljev za torte
Mousse:
– 1 dcl mlijeka 
– ½ l vrhnja za šlag 
– 3 žumanjka 
– 3 dag šećera 
– 30 dag čokolade za kuhanje
Priprema tijesta:
Jaja pjenasto miksati sa šećerom. Dodati limunovu koricu i ulje, pa ručno umiješati brašno pomiješano s praškom za pecivo i bademima. Peći u limu veličine 30 x 20 cm na 170 °C oko 10 – 15 minuta. Provjeriti čačkalicom kad je pečeno.
Priprema želea:
Pripremiti prema uputi na vrećici, ali tek nakon pripreme mousse-a, pa preliti preko biskvita. Kad dobije koricu, razmazati mousse.
Priprema mousse-a:
Zagrijati mlijeko s 1 dcl vrhnja za šlag. Žumanjke pjenasto tući sa šećerom, pa polako ulijevati provrelo mlijeko s vrhnjem stalno miksajući. Zagrijavati miješajući na pari dok se ne počne zgušnjavati. Dodati sjeckanu čokoladu i miješati dok se ne otopi. U mlaku smjesu ručno umiješati čvrsti šlag tučen od preostalog vrhnja. Premazati preko želea i dobro ohladiti.
Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2
  
		








