Prhko tijesto:

✦10 dag lješnjaka

✦25 dag glatkog brašna

✦15 dag maslaca

✦10 dag šećera

✦1 vanilin šećer

✦1 jaje

Priprema: Popržiti lješnjake na tavici i tr­ljati ih u kuhinjskoj krpi da otpadne kožica, zatim ih samljeti. Maslac dobro izmrviti s brašnom i mljevenim lješnjacima, dodati šećer i jaje, pa zamijesiti prhko tijesto. Ra­zvaljati i rezati krugove. Peći na 180 °C, oko 10 minuta.

Krema:

✦10 dag margarina za kreme

✦10 dag šećera u prahu

✦10 dag lješnjaka

✦malo ruma

Priprema: Umutiti šećer u prahu i omek­šan margarin, te dodati pržene i sitno mlje­vene lješnjake i rum. Kremom spajati peče­ne keksiće.

Dekoracija:

✦šećer u prahu

✦džem

Priprema: Posipati šećerom u prahu i ukrasiti s malo džema.

Recept iz knjige Kolači – čarolija užitaka 2