Pripremite:
- kalup za muffine
- lisnato tijesto
- jaje
Za umak:
- 500 dag miješanog mljevenog mesa
- 2 veće glavice luka
- 4 veće mrkve, naribane
- 20 dag šampinjona
- 2 zelene paprike
- 250 ml gusto kuhane rajčice
- ljutu papričicu (ako volite ljuto)
- sol
- papar
- mješavinu začina
- bosiljak
- lovorov list
- pasiranu rajčicu
- maslinovo ulje
Priprema:
Na malo maslinovog ulja prepržite luk, posolite ga malo da brže pusti vodu, kada požuti dodajte mrkvu te pirjajte još 5 minuta. Dodajte papriku, gljive i pirjajte još 10 minuta. Zatim dodajte meso i lovorov list te ga pirjajte zajedno s povrćem, dodajte ljutu papričicu, malo pasirane rajčice. Kuhajte 25 minuta poklopljeno uz povremeno miješanje. Nakon toga dodajte sol, papar, mješavinu začina i bosiljak te pustite da krčka još 10 minuta.
Prvu polovicu lisnatog tijesta razvaljajte te ga izrežite tako da prekriva udubine za muffine. U to stavljajte pripremljeni umak i prekrijte drugim dijelom tijesta. Dobro zatvorite muffine i premažite ih jajem. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na 180C 15 minuta, odnosno dok tijesto ne zažuti. Izvadite iz pećnice i ostavite 5 minuta da odstoji, a onda poslužite.