Padobranci. Fine kokos puslice koje se tope u ustima idealne su za razne prilike. Odlična ideja za iskoristiti bjelanjke, brze su izrade i odličnog okusa.

 width=Tijesto:
– 4 bjelanjka
– 40 dag šećera u prahu
– 4 žlice limunova soka
– 40 dag kokosa
Krema:
– 4 žumanjka
– 2 vanilin šećera
– 25 dag sitnog šećera

Priprema tijesta: Istucite bjelanjke sa šećerom, dodajte limunov sok i kokos. Žličicom stavljajte hrpice u lim. Više sušite nego pecite u pećnici na laganoj vatri.

Priprema kreme: Tucite na pari i u hladno stavite 12,5 dag margarina. Izradite kremu i slijepite kolačiće.

Recept iz knjige Kolači – čarolija užitaka

Prethodni članakMonte kolač
Sljedeći članakVelika rolada
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.