Pripremite za tijesto:
4 jaja
6 žlica brašna
6 žlica šećera
2 žlice ulja
2 žlice mlake vode
Pripremite za kremu:
1 dl mlijeka
5 žumanjaka
15 dag šećera
vanilin šećer
2 dag želatine
6 dl slatkog vrhnja
Priprema tijesta: Umutite žumanjke sa šećerom, uljem i vodom, te lagano umiješate brašno i snijeg od bjelanjaka. Pecčeni biskvit stavite na podlogu za posluživanje torte, oko njega namjestite prsten oblika željenog kalupa i ulijte pripremljenu kremu. Ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.
Priprema krema: Želatinu namočite u mlako mlijeko i ostavite da nabubri. Žumanjke, šećer i vanilin šećer umutite i kuhajte na pari dok smjesa ne udvostruči volumen. U vruće dodajte želatinu. Smjesu ohladite i u ohla đenu lagano umiješajte tučeno slatko vrhnje.
Recept iz knjige “Moji najbolji kolači”