Parfe kocke. Idealan i jednostavan izbor za sve koji vole kremaste kolače; mekani i sočan biskvit s prozračnom i laganom kremom koja se topi u ustima.

Pripremite za tijesto:
4 jaja
6 žlica brašna
6 žlica šećera
2 žlice ulja
2 žlice mlake vode

Pripremite za kremu:
1 dl mlijeka
5 žumanjaka
15 dag šećera
vanilin šećer
2 dag želatine
6 dl slatkog vrhnja

Priprema tijesta: Umutite žumanjke sa šećerom, uljem i vodom, te lagano umiješate brašno i snijeg od bjelanjaka. Pecčeni biskvit stavite na podlogu za posluživanje torte, oko njega namjestite prsten oblika željenog kalupa i ulijte pripremljenu kremu. Ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.

Priprema krema: Želatinu namočite u mlako mlijeko i ostavite da nabubri. Žumanjke, šećer i vanilin šećer umutite i kuhajte na pari dok smjesa ne udvostruči volumen. U vruće dodajte želatinu. Smjesu ohladite i u ohla đenu lagano umiješajte tučeno slatko vrhnje.

Recept iz knjige “Moji najbolji kolači” 

Prethodni članakDžem od jabuke i bundeve
Sljedeći članakTorta bajadera
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.