Tijesto:
-5 bjelanjaka
-20 dag šećera
-1 žlica gustina
-1 žlica mljevenih lješnjaka
-1 žlica soka od limuna
-5 žumanjaka
-3 dcl mlijeka
-10 dag šećera
-1 vanilin šećer
-2 žlice oštrog brašna
-1 žlica gustina
-15 dag maslaca
-8 dag mljevenih lješnjaka
-5 dcl vrhnja za šlag
Priprema:
Bjelanjke izmiksati u čvrsti snijeg, postupno dodavajući šećer. Miksati oko 10 minuta da se dobije sjajan beze. Dodati limu¬nov sok, te ručno umiješati gustin i mljevene lješnjake. S vrećicom za ukrašavanje, na papiru za pečenje, oblikovati kružiće promjera 6 cm i sušiti ih u pećnici 1 sat, na 100 °C.
Priprema:
Žumanjke miksati pjenasto, dodati malo mlijeka, šećere, brašno i gustin, te ukuhati u ostatak mlijeka. U hladno dodati miksajući izrađen maslac sobne temperature i mljevene lješnjake. Vrhnje za šlag dobro izmiksati. Kremu i šlag nanositi vrećicom za ukrašavanje.
Slagati:
beze, krema, šlag, beze, šlag. Ukrasiti ribanom čokoladom.
Recept iz knjige Premium kolači – deserti i slastice