Sastojci:
– 3 bjelanjka
– 30 dag šećera
– 15 dag mljevenih badema
– 15 dag mljevenih lješnjaka
– 1 žličica začina za medenjake
– 1 žlica ruma
– čokoladne mrvice
Dekoracija:
– 25 dag šećera u prahu
– 2-3 žlice vode
– čokoladne mrvice
Priprema:
Istući bjelanjke sa šećerom u čvrst snijeg, pa kuhačom umiješati bademe, lješnjake, začine za medenjake i malo ruma. Omotati prozirnom folijom i na sat vremena staviti u hladnjak. Razvaljati tijesto na debljinu od oko 5 mm na radnoj plohi posutoj šećerom u prahu. Kalupom izrezivati polumjesece i slagati na lim obložen papirom za pečenje. Ostaviti dva sata da se suše na zraku.
Peći oko 8 – 10 minuta, na 175 °C. Od šećera u prahu i 2 – 3 žlice vode umiješati glazuru koja mora biti gusta, ali maziva. Njome premazati polumjesece ili ih umakati, pa ih posuti čokoladnim mrvicama.
Recept iz knjige „Kolači – čarolija užitaka 2“