Poppy kocke. Raskošne kocke s bogatim kremama od maka i vanilije na prhkoj kori ukrašene šlagom savršena je poslastica za sve ljubitelje maka u kolačima.
Kremasti kolač za sve ljubitelje maka koji oduševljava izgledom i okusom.
Kora: 
 ✦ 150 g maslaca
 ✦ 150 g glatkog brašna
 ✦ 1 žumanjak
 ✦ 1 vanilin šećer
 ✦ 1 žlica kiselog vrhnja
 ✦ ½ žličice sode bikarbone
Biskvit: 
 ✦ 10 bjelanjaka
 ✦ 250 g šećera
 ✦ 1 vanilin šećer
 ✦ 300 g mljevenog maka
 ✦ 1 prašak za pecivo
Krema: 
 ✦ 9 žumanjaka
 ✦ 100 g šećera
 ✦ 2 vanilin šećera
 ✦ 140 g škrobnog brašna (gustina)
 ✦ 1000 ml mlijeka
 ✦ 250 g margarina
Dekoracija: 
 ✦ 500 ml vrhnja za šlag
Priprema kore: Od navedenih sastojaka zamijesiti prhko tijesto, razvaljati ga na papiru za pečenje i staviti u kalup dimenzije 40 x 30 cm.
Priprema biskvita: Izraditi bjelanjke u čvrst snijeg uz postupno dodavanje šećera i vanilin šećera, dodati mljeveni mak pomiješan s prašakom za pecivo i lagano promiješati kuhačom. Izliti po razvaljanoj kori i peći 20 – 25 minuta na 180 °C. Probati čačkalicom kad je pečeno.
Priprema kreme: Pjenjačom izmiješati žumanjke, šećere i škrobno brašno s malo mlijeka pa ukuhati u ostalo mlijeko. Kuhati cijelo vrijeme miješajući pjenjačom dok se ne zgusne pa maknuti s vatre. Pokriti plastičnom folijom i ostaviti da se ohladi. Umiksati margarin sobne temperature i mazati po ohlađenom biskvitu.
Priprema dekoracije: Izraditi vrhnje za šlag i namazati ga po kremi. Dobro ohladiti.
Recept iz knjige Moji kremasti kolači
Ukoliko slijedite ove jednostavne upute uspjeh je zagarantiran! Dobar tek 🙂
 
  
 
		








