Tijesto (x2):

✦ 4 bjelanjka

✦ 4 žlice šećera

✦ 4 žlice hladne vode

✦ 1 žlica kakaa

✦ 1 vanilin šećer

✦ 4 žlice glatkog brašna

✦ ½ praška za pecivo

Priprema: Bjelanjke istući u čvrst snijeg pa postupno dodavati šećer i vodu. Kakao, še­ćer, brašno i prašak za pecivo pomiješati i kuhačom umiješati u snijeg od bjelanjaka. Ispeći takva dva bisvita. Po želji ih močiti razvodnjenim rumom.

Preljev:

✦ 20 dag čokolade za kuhanje

✦ 15 dag margarina

Priprema: Otopiti na pari. Preliti po oba bi­skvita i ostaviti da se preljev stvrdne.

Krema:

✦ 3 želatine

✦ 10 žlica hladne vode

✦ 1 i ½ dcl mlijeka

✦ 2 žlice šećera u prahu

✦ 2 i ½ dcl vrhnja za šlag

✦ 6 kom Freska Euforija krem jogurta od straccatele

Priprema: Preliti želatinu hladnom vodom i ostaviti da nabubri. Prokuhati mlijeko, do­dati mu šećer u prahu i u tome kratko ra­stopiti želatinu. Umiješati jogurte i na kraju dodati šlag od tučenog vrhnja.

Glazura:

✦ 10 dag čokolade

✦ 5 dag margarina

✦ 1 žlica ulja

Priprema: Otopiti na pari i preliti po kolaču.

Slagati: biskvit, preljev, krema, bisvit, preljev, krema, glazura.

Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakKako suzbiti muhe na gospodarstvu?
Sljedeći članakPoppy kocke
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.