Pripremite za tijesto:
250 g brašna
150 g maslaca
2 žumanjka
pola male žličice soli
2-3 žliode
Pripremite za nadjev:
400 g bakalara
1 žlicu limunovog soka
2 lista lovora
nekoliko zrna papra
4 češnja češnjaka
maslinovo ulje
2 kriške bijelog kruha
60 g kiselog vrhnja
žlicu majoneze
sol
papar
Pripremite za mariniranu rajčicu:
300 g rajčice
2 žlice nasjeckanog peršina
2 žličice kapara
2 žlice maslinovog ulja
papar
sol
Brašno, sol i maslac dobro izmiješajte. Dodajte žumanjke i vodu te zamijesite u glatko tijesto. Zamotajte ga u foliju i stavite neko vrijeme u hladnjak. Zatim tijesto razvaljajte i obložite modlice promjera 7 cm. Dno tijesta probodite nekoliko puta vilicom i stavite na kratko u hladnjak. Pecite 15 minuta na 180 °C.
Bakalar 24-36 sati močite u hladnoj vodi. Zatim ga stavite u posudu i dodajte sok od limuna, papar, lovorov list, sol i zalijte vodom. Stavite posudu na štednjak i kuhajte dok ne zakipi. Nastavite kuhati još 5 minuta, a zatim isključite štednjak, poklopite i pustite da se bakalar ohladi u vodi. Kriškama kruha uklonite koru pa ih namočite u vodi, a zatim dobro ocijedite. Bakalar ocijedite, očistite meso, te ga usitnite. Dodajte usitnjeni češnjak, ocijeđ eni kruh i dobro izmiješajte te miješajući dodajte maslinovo ulje. Smjesu stavite u zdjelu i ručno umiješajte limunov sok, majonezu i vrhnje. Dodajte svježe mljeveni bijeli papar i sol.
Rajčicu ogulite, odstranite sjemenke i narežite na manje kocke. Dodajte peršin, kapare, maslinovo ulje, sol i papar te sve dobro promiješajte. U pečene podloge od tijesta prvo stavite nadjev od bakalara, a na vrh dodajte žlicu marinirane rajčice. Po želji možete posipati naribanim parmezanom.