Sastojci za biskvit:
– 20 dag maslaca
– 12 dag šećera
– 5 jaja
– 30 dag brašna
– 2 žlicice praška za pecivo
– 1 žlica kakaa
– 50 dag otkoštenih višanja (može i smrznutih)
Sastojci za kremu:
– 1 puding od vanilije
– 5 žlica šećera
– 500 ml soka od višnje
– 250 maslaca
– čokoladna glazura
Priprema biskvita:
Maslac i šećer pomiješajte zajedno s jajima. Dodajte brašno i prašak za pecivo, te sve dobro izmiksajte. Na lim stavite papir za pečenje, te na njemu rasporedite 2/3 tijesta. Ostatku tijesta dodajte kakao i dobro izmiješajte. Zatim tamno tijesto izlijte na svijetlo.
Višnje rasporedite po tijestu i sve zajedno pecite oko 30 minuta na 175 ºC.
Priprema za kremu:
Pomiješajte puding sa šećerom i 2 žlice soka. Ostatak soka skuhajte, te mu dodajte smjesu od pudinga. Miješajte dok ne dobijete smjesu. Maslac izradite, te postupno dodajte kremi. Kremu namažite na tijesto, te prevucite glazurom od čokolade.
Ostavite da se krema stegne pa na njoj nacrtajte vilicom valove.