Sastojci (za 4 komada):
✦oko 28 piškota
Priprema: 4 okrugla kalupa promjera oko 7,5 cm obložiti prozirnom folijom, pa uz rub poslagati piškote odrezane na jednom kraju da bolje stoje.
Krema:
✦1 mljevena želatina
✦100 g odmrznutih borovnica
✦4 žlice šećera u prahu
✦300 g mascarponea ili krem sira
✦50 ml soka od borovnice
✦200 ml vrhnja za šlag
Priprema: Pripremiti želatinu prema uputama na vrećici. Borovnice pomiješati sa šećerom, pa ih umiješati u izmiksan mascarpone. Otopiti želatinu u soku od borovnice na laganoj vatri, pa dodati mascarponeu s borovnicama. Umiješati tučeno vrhnje za šlag. Dobro promiješati i puniti kalupe. Staviti na hlađenje barem 3 sata.
Za ukras:
✦vrhnje za šlag
✦borovnice
Priprema: Pažljivo izvaditi šarlotice iz kalupa, pa ukrasiti tučenim vrhnjem i posuti borovnicama. Svaku šarloticu vezati vrpcom.
Recept iz knjige Premium kolači – deserti i slastice