Sastojci:
35 dag vučenog tijesta za savijaču
70 dag okruglih (ili duguljastih) plavih šljiva
15 dag keksića amareta + za posipanje
4 žlice kristal šećera
5 dag krupno narezanih badema
5 dag čokolade za kuhanje
2 žlice pekmeza od šljiva
cimet
maslac za mazanje
1 jaje
šećer u prahu za posipanje

Priprema:
Oprane šljive očistite i narežite. Na  vlažnu  krpu  stavite  list  tijesta,  obilno  namažite  otopljenim maslacem.  Pokrijte drugim listom, jednako namastite,  te duž duljeg  ruba nanesite pekmez, pospite polovicom  zdrobljenih keksa,  a na to rasporedite polovicu šljiva. Pošećerite ih te pospite cimetom  i  krupno  naribanom čokoladom. Savijte  i premjestite  na  maslacem  namazan lim. Tako načinite i drugu savijaču. Premažite ih malo razvodnjenim  tučenim  jajetom. Pecite 35  – 40 minuta u pećnici, zagrijanoj na 180° C. Pošećerite  i  pospite  dodatnim smrvljenim keksima.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.