Savijena čokolada. Savijača s čokoladnom kremom i mljevenim lješnjacima ili orasima zamirisati će stan i pobuditi sva osjetila, a okusom…

Sastojci:

✦9 listova ili kora za savijaču

✦malo mlake vode

✦1 žlica ulja

Priprema: Slagati po 3 kore za jednu savija­ču. Svaku koru poškropiti mlakom vodom i uljem, staviti na treću koru nadjev u tankom sloju, te zarolati. Isto napraviti s preostale dvije savijače.

Nadjev:

✦4 jaja

✦100 g šećera u prahu

✦100 g margarina

✦100 g čokolade za kuhanje

✦100 g mljevenih oraha ili lješnjaka

Priprema: Pjenasto umutiti žumanjke sa še­ćerom, zatim dodati omešali i izrađen mar­garin, otopljenu čokoladu, orahe i na kraju pomoću pjenjače čvrst snijeg od bjelanjka. Nadjev podijeliti na tri dijela, za tri savijače. Nadjevene savijače staviti u lim obložen pa­pirom za pečenje i poškropiti mlakom vo­dom. Peći na 180 °C oko 40 minuta. Ohlađe­ne posipati sa šećerom u prahu.

Recept iz knjige Moji čokoladni kolači

Prethodni članakPostignut dogovor o kupoprodaji nekretnina i proizvodne linije osječke mljekare!
Sljedeći članakOstali članci u ovom broju
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.