Savijena čokolada. Savijača s čokoladnom kremom i mljevenim lješnjacima ili orasima zamirisati će stan i pobuditi sva osjetila, a okusom…

Sastojci:

✦9 listova ili kora za savijaču

✦malo mlake vode

✦1 žlica ulja

Priprema: Slagati po 3 kore za jednu savija­ču. Svaku koru poškropiti mlakom vodom i uljem, staviti na treću koru nadjev u tankom sloju, te zarolati. Isto napraviti s preostale dvije savijače.

Nadjev:

✦4 jaja

✦100 g šećera u prahu

✦100 g margarina

✦100 g čokolade za kuhanje

✦100 g mljevenih oraha ili lješnjaka

Priprema: Pjenasto umutiti žumanjke sa še­ćerom, zatim dodati omešali i izrađen mar­garin, otopljenu čokoladu, orahe i na kraju pomoću pjenjače čvrst snijeg od bjelanjka. Nadjev podijeliti na tri dijela, za tri savijače. Nadjevene savijače staviti u lim obložen pa­pirom za pečenje i poškropiti mlakom vo­dom. Peći na 180 °C oko 40 minuta. Ohlađe­ne posipati sa šećerom u prahu.

Recept iz knjige Moji čokoladni kolači

Prethodni članakPostignut dogovor o kupoprodaji nekretnina i proizvodne linije osječke mljekare!
Sljedeći članakOstali članci u ovom broju
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.