Sastojci:

✦oko 450 g petit keksa

Čokoladni sloj:

✦400 ml mlijeka

✦4 žlice šećera

✦1 puding od čokolade

✦50 g čokolade za kuhanje

Priprema: U malo mlijeka razmutiti puding, a ostatak mlijeka sa šećerom i čokoladom staviti kuhati. Ukuhati puding cijelo vrijeme miješajući pa kipući puding rasporediti po keksima u kalupu dimenzije 28 x 23 cm. Na čokoladni sloj složiti novi red keksa.

Žele:

✦400 ml soka od višanja

✦3 žlice šećera

✦1 puding od vanilije

✦1 staklenka kompota od višanja

Priprema: U malo soka razmutiti puding a ostatak sa šećerom staviti kuhati. Ukuhati puding cijelo vrijeme miješajući pa dodati višnje iz kompota i kuhati par minuta dok se ne zgusne. Vruć žele rasporediti po drugom sloju keksa i na njega složiti treći.

Ganache:

✦200 ml vrhnja za šlag

✦200 g čokolade za kuhanje

Priprema: Otopiti u vrhnju čokoladu izlomlje­nu na kockice pa preliti po kolaču. Ohladiti.

Dekoracija:

✦200 ml vrhnja za šlag

Priprema: Ukrasiti čvrsto tučenim vrhnjem.

Recept iz knjige Moji brzi kolači