Schwarzwald rolada

73

– 20 dag višanja (ocije đenih)
– 3 žlice soka od višanja
– 10 dag marmelade od višanja
– 3 vrećice fiksatora za šlag
– 10 dag brašna
– 2 dag kakaa
– ½ žličice praška za pecivo
– 3 jaja
– prstohvat soli
– 10 dag šećera
– 500 ml šlaga
– 10 dag čokoladnih komadića

Pomiješajte višnje sa sokom, marmeladom i vrećicom fiksatora za šlag. Brašno, kakao i prašak za pecivo pomiješajte. Jaje miksajte zajedno sa solju i šećerom dok ne postane kremasto. Zatim dodajte brašno i sve dobro izmiješajte. Raspodijelite na lim i pecite oko 10 minuta na 200 ºC. Gotovu koru stavite na krpu koju ste prethodno posuli šećerom. Dok se kora hladi, pripremite kremu. Za nju pomiješajte preostali fiksator s 1 žličicom šećera. Dodajte istučeno vrhnje i sve dobro promiješajte. S 2/3 smjese premažite koru, a po sredini nanesite marmeladu od višanja. Zarolajte koru, premažite ostatkom kreme i stavite 2 sata u hladnjak. Prije posluživanja ukrasite komadićima čokolade.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakCannoli
Sljedeći članakIsplati li se proizvodnja jaja?
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.