height=Tijesto
– 4 jaja
– 6 žlica brašna
– 6 žlica šećera
– 2 žlice ulja
– 2 žlice vode

Krema
– 1 dl mlijeka
– 5 žumanjaka
– 15 dag šećera
– 1 vanilin šećer
– 2 dag želatine
– 6 dl slatkog vrhnja
– 25 dag bijele čokolade za kuhanje
– 25 dag crne čokolade za kuhanje
– čokoladne mrvice za ukrašavanje

Umutite žumanjke sa šećerom, uljem i vodom, te lagano umiješajte brašno i snijeg od bjelanjaka. Biskvit pecite 15 – 20 minuta na 200 º. Pečeni biskvit stavite na podlogu za torte, oko njega namjestiti prsten željenog kalupa i ulijte pripremljenu kremu, koju ćete pripremiti na način da želatinu namočite u mlako mlijeko i ostaviti da nabubri. Žumanjke, šećer i vanilin šećer umutite i kuhajte na pari dok smjesa ne udvostruči volumen. U vruću smjesu dodajte želatinu. Smjesu hladiti i u ohla đenu lagano umiješajte tučeno slatko vrhnje. Kolač stavite barem 2 sata u frižider da se stvrdne. Po želji ga ukrasite čokoladnom glazurom i mrvicama.

Prethodni članakPunjene zapečene jabuke
Sljedeći članakTorta “Crveni baršun”
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.