height=– 4 velike kisele jabuke
– 4 žlice meda
– 1 šaka suhih brusnica ili grožđ ice
– 4 žlice grubo narezanih lješnjaka, oraha ili badema
– 4 žlicice maslaca
– 5 dag topljene čokolade
– maslac za mazanje lima ili vatrostalne posude

Pećnicu zagrijte na 200 °C, a lim ili vatrostalnu posudu tanko premažite rastopljenim maslacem. Opranim jabukama odrežite dio na kojem je peteljka. Nožićem ili žličicom izdubite sjemenke i dio sredine da dobijete lijepu udubinu. Budite pažljivi i pripazite da dno jabuke ostane čitavo kako pri pečenju ne bi iscurili ukusni sokovi. Izdubljeno “meso” jabuke usitnite i pomiješajte s ostalim sastojcima za punjenje. Pomiješajte sve sastojke ili u jabuku izravno punite: med, grožđ ice, lješnjake, orahe ili bademe, koje ste prije toga kratko popržili u suhoj tavi. Na sam vrh stavite komadić maslaca. Jabuke složite na pripremljen lim. Pecite ih 20 do 30 minuta. Pripazite da se tijekom pečenja jabuke ne raspadnu. Gotove su kada potamne. Ukrasiti ih možete preljevom od topljene cokolade a poslužiti uz kuglicu sladoleda od vanilije.

Prethodni članakGrasshopper – koktel
Sljedeći članakSrce za Valentinovo
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.