width=– 300 g brašna
– 250 g griza
– 2,5 dl ulja
– 250 g šećera
– 2 vanilin šećera
– naribana korica 1 limuna
– 1 kg zrelih višanja
– 4 žlice mljevenih oraha
– 1 prašak za pecivo

Pomiješajte suhe sastojke, šećer, brašno, griz, prašak za pecivo, vanilin šećer i limunovu koricu. Orahe ostavite za kraj. Podjelite na tri jednaka djela. Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje. Složite jednu trećinu suhih sastojaka, poškropite s dvije žlice ulja, zatim rasporedite višnje, pa opet suha smjesa, pa višnje, suha smjesa i na kraju pospite mljevenim orasima. Ostatak ulja lagano i ravnomjerno prelijte po kolaču. Možete čačkalicom nabockati kolač tako da ulje lakše dođ e do dna. Pecite 45 min na 180 ºC. Ohladite i poslužite.

Prethodni članakJuha karota
Sljedeći članakKrispići
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.