Sastojci:

✦100 ml vode

✦200 g šećera

✦2 vanilin šećera

✦120 g maslaca

✦300 g petit keksa

✦150 g prženih mljevenih lješnjaka

✦100 g čokolade za kuhanje

Priprema: U kipuću vodu dodati šećer i kuhati jednu minutu. Malo ohladiti pa umi­ješati vanilin šećer i maslac. U zdjelu staviti mljevene kekse i pržene, oguljene i mljevene lješnjake te još toplu smjesu šećernog sirupa i maslaca. Dobro promiješati i podijeliti na dva dijela. U pola umiješati čokoladu izlo­mljenu na kockice i miješati dok se ne otopi. Na dno kalupa dimenzije 25 x 15 cm raspo­rediti tamni dio smjese, a na njega svjetliji.

Glazura:

✦100 g čokolade za kuhanje

✦60 g maslaca

✦2 žlice vode

Priprema: Na pari otopiti sastojke pa preliti po kolaču.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakPinca
Sljedeći članakZašto koristiti koncentrirana krmiva u hranidbi?
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.