Sastojci:
✦100 ml vode
✦200 g šećera
✦2 vanilin šećera
✦120 g maslaca
✦300 g petit keksa
✦150 g prženih mljevenih lješnjaka
✦100 g čokolade za kuhanje
Priprema: U kipuću vodu dodati šećer i kuhati jednu minutu. Malo ohladiti pa umiješati vanilin šećer i maslac. U zdjelu staviti mljevene kekse i pržene, oguljene i mljevene lješnjake te još toplu smjesu šećernog sirupa i maslaca. Dobro promiješati i podijeliti na dva dijela. U pola umiješati čokoladu izlomljenu na kockice i miješati dok se ne otopi. Na dno kalupa dimenzije 25 x 15 cm rasporediti tamni dio smjese, a na njega svjetliji.
Glazura:
✦100 g čokolade za kuhanje
✦60 g maslaca
✦2 žlice vode
Priprema: Na pari otopiti sastojke pa preliti po kolaču.
Recept iz knjige Moji brzi kolači