Puding:

✦1000 ml mlijeka

✦3 pudinga od vanilije

✦9 žlica šećera

Priprema: Skuhati pudinge sa šećerom u mlijeku i ostaviti da se hladi uz povremeno miješanje.

Sastojci:

✦3 jaja

✦3 žlice šećera

✦200 ml ulja

✦100 ml pšenične krupice (grisa)

✦1 žličica praška za pecivo

✦200 ml jogurta

✦500 g gotovih kora za štrudlu

Priprema: Bjelanjke mikserom umutiti u čvrst sni­jeg pa postupno dodati 3 žlice šećera. Smanjiti mik­ser na najmanju brzinu i dodati žumanjke, ulje, pše­ničnu krupicu, prašak za pecivo i jogurt. Na prve tri kore staviti po 3 – 4 žlice nadjeva, a na četvrtu staviti četvrtinu pudinga i zarolati. Tako napraviti i s ostat­kom kora. Štrudle premazati sa ostatkom nadjeva i peći na 180 °C oko 30 minuta. Ohladiti i posuti šeće­rom u prahu.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači

Prethodni članakAtraktivna kremšnita
Sljedeći članakTlo može ostati plodno uz pravilnu agrotehniku
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.