PRIPREMITE:
500 g banana
2 žlice ruma
2 dl slatkog vrhnja
200 g šećera
žlicu limunovog soka
200 g kivija
10 g želatine
200 g gotovog čokoladnog biskvita
 

Pripremite karamel. U tavu stavite 0,5 dl vode, umiješajte 50 g šećera, stavite na vatru i kuhajte dok ne poprimi zlatnu boju. Izlijte na foliju ili masni papir pa, kada se ohladi, izrežite 4 koluta promjera 10 cm.

Omekšajte listiće želatine u hladnoj vodi. U međ uvremenu izrežite iz kartona 4 kruga promjera 10 cm te ih obložite aluminijskom folijom. Čokoladni biskvit narežite na 4 koluta promjera 10 cm te ih stavite na krugove od kartona. Banane ogulite pa izmiksajte s rumom, limunovim sokom i 100 g šećera. Dodajte želatinu koju ste prethodno otopili na pari i tučeno slatko vrhnje. Kremom od banana premažite kolutove biskvita te ih ostavite najmanje 3 sata u hladnjaku.

Kivije ogulite i izmiksajte s preostalim šećerom pa propasirajte. Tortice izvadite iz hladnjaka, odstranite karton, složite ih na pladanj, na njih stavite karamel te ukrasite komadićima kivija i kolutićima banane. 

Prethodni članakPunjene košarice
Sljedeći članakKraljevski kolač
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.