PRIPREMITE:
500 g banana
2 žlice ruma
2 dl slatkog vrhnja
200 g šećera
žlicu limunovog soka
200 g kivija
10 g želatine
200 g gotovog čokoladnog biskvita
Pripremite karamel. U tavu stavite 0,5 dl vode, umiješajte 50 g šećera, stavite na vatru i kuhajte dok ne poprimi zlatnu boju. Izlijte na foliju ili masni papir pa, kada se ohladi, izrežite 4 koluta promjera 10 cm.
Omekšajte listiće želatine u hladnoj vodi. U međ uvremenu izrežite iz kartona 4 kruga promjera 10 cm te ih obložite aluminijskom folijom. Čokoladni biskvit narežite na 4 koluta promjera 10 cm te ih stavite na krugove od kartona. Banane ogulite pa izmiksajte s rumom, limunovim sokom i 100 g šećera. Dodajte želatinu koju ste prethodno otopili na pari i tučeno slatko vrhnje. Kremom od banana premažite kolutove biskvita te ih ostavite najmanje 3 sata u hladnjaku.
Kivije ogulite i izmiksajte s preostalim šećerom pa propasirajte. Tortice izvadite iz hladnjaka, odstranite karton, složite ih na pladanj, na njih stavite karamel te ukrasite komadićima kivija i kolutićima banane.