Biskvit:
✦3 jaja
✦prstohvat soli
✦4 žlice šećera
✦2 žličice arome vanilije
✦4 žlice oštrog brašna
Priprema: Od bjelanjaka umutiti čvrst snijeg s prstohvatom soli uz postupno dodavanje šećera. Smanjiti mikser na najmanju brzinu pa dodati jedan po jedan žumanjak i aromu vanilije. Na kraju dodati brašno i još jednom kratko izmiješati. Staviti smjesu u kalup dimenzije 20 x 30 cm, obložen papirom za pečenje i peći na 180 °C oko 15 minuta.
Krema:
✦7 jaja
✦200 g šećera
✦80 g oštrog brašna
✦2 žličice arome vanilije
✦2 mljevene želatine (20 g)
✦1000 ml mlijeka
✦500 ml vrhnja za šlag
✦150 g čokolade za kuhanje
Priprema: Žumanjke izmiješati pjenjačom s pola količine šećera, brašnom, aromom vanilije i malo mlijeka pa ukuhati u ostatak mlijeka ulivajući u tankom mlazu. Kuhati miješajući dok se ne zgusne pa maknuti s vatre. Želatinu pomiješati sa 8 žlica hladne vode i ostaviti da nabubri. Od bjelanjaka umutiti čvrst snijeg s ostatkom šećera. Otopiti želatinu na laganoj vatri i umiješati u kremu. U još vruću kremu pjenjačom umiješati i snijeg od bjelanjaka.
Ohladiti kremu do sobne temperature i lagano umiješati umućeno vrhnje za šlag. Kremu podijeliti na dva dijela i u jedan dodati otopljenu i malo ohlađenu čokoladu. Obje kreme staviti u hladnjak na 15 – 20 minuta. Na biskvit žlicom stavljati naizmenično kreme u nekoliko slojeva te nožem prošarati da se dobije mramorni efekt. Dobro ohladiti.
Recept iz knjige Moji kremasti kolači