Nadjev za raviole:
– 450 g očišćenih kozica
– 1 žlica peršina
– 40 g kuhanog špinata
– 1 žličica mljevene paprike
– 2 češnja češnjaka
– 2 žlice maslinovog ulja
– 2 žlice vrhnja za kuhanje
– sol
Tijesto za raviole:
– 400 g glatkog brašna
– 4 jaja
– oko 50 ml vode
– 1/2 žličice soli
– 1 jaje za premazivanje
Za buzaru:
– 150 g luka
– 5 češnjeva češnjaka
– 300 ml pasirane rajčice
– 2 žličice vegete
– 500 g kozica ili škampi
– 500 g dagnji
– 150 ml bijelog vina
– 2 žlice nasjeckanog peršina
– sol
Očišćene kozice usitnite u električnoj sjeckalici zajedno s peršinom, špinatom, mljevenom paprikom i češnjakom. Mješavini dodajte maslinovo ulje, vrhnje i sol. Nadjev dobro izmiješajte i ohladite. Od brašna, jaja, vode i malo soli umijesite glatko tijesto. Podijelite ga na dva dijela i pokriveno ostavite stajati oko pola sata. Nakon toga tijesto tanko razvaljajte na pobrašnjenoj dasci. Žličicom rasporedite male “kupčiće” nadjeva do polovice razvaljanog tijesta. Nadjev stavljajte u razmacima oko 3-4 cm. Razmake između nadjeva premažite razmućenim jajem, a zatim preko nadjeva preklopite drugu polovicu tijesta. Izrežite četverokute. U posudu sa širim dnom popecite nasjeckani luk i češnjak. Dodajte pasiranu rajčicu i vegetu. Pirjajte na laganoj vatri oko 10 minuta. Nakon toga dodajte kozice ili škampe, dagnje, vino i pokriveno nastavite kuhati dok se školjke ne otvore. Na kraju umiješajte peršin i posolite. Raviole skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
Posluživanje: Kuhane raviole stavite u buzaru, lagano promiješajte, pospite peršinom i poslužite.