width=Nadjev za raviole:
450 g očišćenih kozica
1 žlica peršina
40 g kuhanog špinata
1 žličica mljevene paprike
2 češnja češnjaka
2 žlice maslinovog ulja
2 žlice vrhnja za kuhanje
sol
Tijesto za raviole:
400 g glatkog brašna
4 jaja
oko 50 ml vode
1/2 žličice soli
1 jaje za premazivanje
Za buzaru:
150 g luka
5 češnjeva češnjaka
300 ml pasirane rajčice
2 žličice vegete
500 g kozica ili škampi
500 g dagnji
150 ml bijelog vina
2 žlice nasjeckanog peršina
sol

Očišćene kozice usitnite u električnoj sjeckalici zajedno s peršinom, špinatom, mljevenom paprikom i češnjakom. Mješavini dodajte maslinovo ulje, vrhnje i sol. Nadjev dobro izmiješajte i ohladite. Od brašna, jaja, vode i malo soli umijesite glatko tijesto. Podijelite ga na dva dijela i pokriveno ostavite stajati oko pola sata. Nakon toga tijesto tanko razvaljajte na pobrašnjenoj dasci. Žličicom rasporedite male “kupčiće” nadjeva do polovice razvaljanog tijesta. Nadjev stavljajte u razmacima oko 3-4 cm. Razmake između nadjeva premažite razmućenim jajem, a zatim preko nadjeva preklopite drugu polovicu tijesta. Izrežite četverokute. U posudu sa širim dnom popecite nasjeckani luk i češnjak. Dodajte pasiranu rajčicu i vegetu. Pirjajte na laganoj vatri oko 10 minuta. Nakon toga dodajte kozice ili škampe, dagnje, vino i pokriveno nastavite kuhati dok se školjke ne otvore. Na kraju umiješajte peršin i posolite. Raviole skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
Posluživanje: Kuhane raviole stavite u buzaru, lagano promiješajte, pospite peršinom i poslužite.

Prethodni članakJednostavno pečenje
Sljedeći članakRafaelo kocke
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.