Pripremite:
Za oslića:
600 g fileta oslića
sok 1 limuna
malo umaka worcester
sol
papar
1 svežnjić kadulje
100 g nemasne dimljene slanine narezane na ploške
Za povrće:
1 luk
500 g mrkve
50 g maslaca
100 ml bijelog vina
100 ml povrtnoga ili ribljeg temeljca
250 g mahuna (zamrznutih)
nekoliko grančica začinskog bilja (primjerice ružmarina i kadulje)
limun za ukrašavanje
Filete operite, posušite i narežite na rezance širine 4-5 cm. Pokapajte ih limunovm sokom i umakom worcester te ih posolite i popaprite. Zatim ih držite u hladioniku 15 minuta.
Pećnicu zagrijte na 200° C. Kadulju operite, protresite i natrgajte listiće. Ribu obložite slaninom te učvrstite čačkalicama.
Luk oljuštite i nasjeckajte. Mrkvu ogulite i narežite na ploške. Maslac ugrijte u kalupu za složenac te na njemu ispirjajte luk. Zatim dodajte mrkvu i kratko kratko je pirjajte. Ulijte vino i temeljac pa pecite 5 minuta u pećnici. Na to stavite riblje filete, pospite zamrznutim mahunama i pecite još 15 minuta. Potom jelo izvadite iz pećnice i poslužite u kalupu ukrašeno polovicama limuna i začinskim biljem.
Oslić sa slaninom i kaduljom
Oslić sa slaninom i kaduljom